”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Ari Kumpulainen!
Julkaistu: 20.12.2019 00.00

”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Ari Kumpulainen!

Team LKP:ssä tärkein työ tehdään kentällä. ”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Ari Kumpulainen.

Nimi: Ari Kumpulainen

Valmennettavat joukkueet: P06

Valmennuskokemus: Ari on ollut LKP P06 -joukkueen toiminnassa mukana lähes alusta asti, eli valmennusvuosia on kertynyt noin seitsemän. Ari on ehtinyt suorittaa P06 toiminnan ohessa Palloliiton valmennuskoulutuksia C-kurssiin saakka. Arin aloittaessa valmennusuraansa, LKP:llä tehtiin isoja satsauksia valmentajien kouluttautumiseen ja tästä on jäänyt iso käden jälki Arin näkemykseen jalkapallon valmentamisesta. Yhtenä isona opettavana tekijänä valmennuksessa ovat olleet itse pelaajat ja heidän ilmeensä ja eleensä, miten harjoitus heidän mielestään on mennyt!

Ari valmentajana: Arin mielestä hyvän joukkueen perusta tehdään yhdessä vanhempien kanssa. Heidän kanssaan sovitaan tavoitteet ja oppimisympäristö, jossa kaikki pelaajat saavat toteuttaa jalkapallotaitojaan omalla tasollaan.

Harjoituksissa tavoitteena on saada pelaajat innostumaan harjoitteista niin, että he antavat parhaan osaamisen joukkueen eteen. Tähän pyritään positiivisella ilmapiirillä, onnistumisien huomioimisella ja kisailulla. Pieni "velmuilu" pelaajien ja valmentajien kesken kertoo molemminpuolisesta luottamuksesta.

P06 joukkueessa ei olla lähdetty maksimoimaan treenimääriä vaan luotettu laadukkaiden treenien voimaan - vähemmän on enemmän. Ari kehuukin valmentajakollegoiden (Niko ja Klaus) tekemistä, joiden avulla valmennustunteja on saatu tasattua useammalle kaverille.

Ari haluaa antaa ison tunnustuksen LKP:n toiminnalle, jossa on aktiivisesti haettu yhteistyötä muiden seurojen kanssa. Myös nuorien valmentajien mukanaolo kertoo, että LKP:ssä halutaan satsata tulevaisuuteen, jossa nuoretkin pääsevät kehittämään seuran toimintaa!

Tätä ihmiset eivät sinusta tiedä: Suolahden Urho on Arin kasvattajaseura.


Seuran uusimmat