”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Klaus Grenberg!
Julkaistu: 22.11.2019 00.00

”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Klaus Grenberg!

Team LKP:ssä tärkein työ tehdään kentällä. ”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Klaus Grenberg.

Nimi: Klaus Grenberg

Valmennettavat joukkueet: P06

Valmennuskokemus: Klaus ”Klasu” Grenbergillä on juniorivalmennuskokemusta kohta kymmenen vuotta. Futisvalmennuksen lisäksi kokemusta löytyy myös salibandyn puolelta ja Klasu on ollut vahvasti mukana seuratyön hallinnollisella puolella: reppuun on kertynyt tehtäviä urheiluseuran johtamisesta sekä seuran perustamisesta.

Klaus valmentajana: Klasu tunnusti haastattelussa aluksi rakkaudekseen saksalaisen futiksen, erityisesti Bayern Münchenin. Valmentamisesta keskustellessa esille nousi etenkin valmennuksen perusasiana pelaajan motivaatio. Klasu kehuukin LKP:n P06 joukkuehenkeä sekä joukkueen taustajoukkoja – joukkueessa on iso ilo olla mukana. ”Vain motivoitunut harjoittelija ja pelaaja saa itsestään kaiken irti, ja mikä tärkeintä, motivoitunut pelaaja on myös mestariomatoimiharjoittelija! Kaikki keinot ovat sallittuja, jotka parantavat yksilön motivaatiota!”

Klasu kertoi, että pelaajien motivaatiota pyritään lisäämään mm. ”jouhauttamalla”. Jouhauttaminen on Klasun mukaan savolainen termi keinolle, jolla pyritään saamaan joku toimimaan siten, kuin halutaan suoraa ohjausta järjestämällä siihen otollinen tieto, tilanne tai olosuhde.

Alla listaus muutamasta Klasun esille nostamasta motivoinnin keinosta ja tärkeistä arvoista – suosittelemme lämpimästi kaikille joukkueille mietittäväksi ja käyttöönotettavaksi!

- Pelaajien kannustus ja arvostus

- Kilpailutilanteen järjestäminen harjoitteluun

- Sopivat palkitsemiset; päivän harjoittelija, hattutemppu munkit, puskumäälijätskit…

- Harjoituksien ”rituaalit” pelaajien keskinäinen arvostus, tervehtiminen, alkulämmöt…

- Ottelutapahtumien virallistaminen; kättelyt, vaihtopelaajien liivit…

- Vuosittaisen UCL-finaalin järjestäminen

- Pelaajien aktivoiminen omatoimiharjoitteluun mm. harjoitteluvinkit, treenijoulukalenteri…

- Sopiva sosiaalisen median käyttäminen

- Sopiva huumori

Tätä ihmiset eivät sinusta tiedä: Klasu on puhunut itsensä sisään ilman lippua Parc de Princes-stadionille VIP—katsomoon, loppuunmyytyyn PSG:n mestaruusjuhlaotteluun esittämällä ruotsalaista, Zlatan Ibrahimovicin kaveria. Turvamiehetkin kumarsivat ja kiittivät; ”Thank you for Zlatan”. Mitäpä sitä ei fudismatsin näkemiseksi tekisi!


Seuran uusimmat