Valmentajakorvaukset

Valmentajakorvaussuositukset Team LKP ry junioreiden toiminnassa

Toimintamme tärkein tavoite on järjestää jäsenillemme riittävän laadukasta seuratoimintaa, jotta jokainen junioriharrastajamme saa mahdollisuuden kehittyä oman motivaationsa mukaisesti liikkujana ja urheilijana. Hyvän seuratoiminnan tärkein mahdollistaja ovat riittävät ohjaus- sekä valmennusresurssit.

Seurassamme on otettu käyttöön systemaattinen ohjaaja- ja valmentajakorvauskäytäntö varmistaaksemme uusien ohjaajien sekä valmentajien saamisen mukaan kasvavaan seuratoimintaamme.

Seuramme varmistaa edelleen kustannustehokkaan toiminnan toteuttamisen, jotta ikäluokkien harrastemaksut pysyvät maltillisina. Malli perustuu enemmänkin siihen, että maksetuilla korvauksilla valmentaja voi maksaa oman lapsensa harrastamisesta aiheutuvia kuluja vastikkettomasti. Lisäksi malli toimii ulkopuolisille valmentajille houkuttimena tulla mukaan seuratoimintaamme. Mallin avulla pyrimme muuttamaan jäseniemme ajattelua suuntaan, jossa valmennuksen kulut ovat osa joukkueen budjetoitavaa toimintaa josta kannattaa ja on välttämätöntä maksaa korvaus.

Minimisuositus maksettavista ikäluokkakohtaisista ohjaaja-/valmentajakorvauksista

  • Joukkuetoiminta 7-vuotiaissa – 600 € kaudessa (keskimäärin 2 tapahtumaa viikossa ympäri vuoden)
  • Joukkuetoiminta 8-9 -vuotiaissa – 850 € kaudessa (keskimäärin 3 tapahtumaa viikossa ympäri vuoden)
  • Joukkuetoiminta 10-11 -vuotiaissa – 1 000 € kaudessa (keskimäärin 3,5 tapahtumaa viikossa ympäri vuoden)
  • Joukkuetoiminta 12-13 -vuotiaissa – 1 500 € kaudessa (keskimäärin 4 tapahtumaa viikossa ympäri vuoden)
  • Joukkuetoiminta 14-vuotiaat ja vanhemmat – 2 000 € kaudessa (keskimäärin 5 tapahtumaa viikossa ympäri vuoden)

Lisähuomioita koskien valmentajakorvauksia:

  • Budjetoitu summa koskee koko ikäluokkaa. Jos ikäluokassa useampi valmentaja, on heidän sovittava kuinka budjetoitu summa jaetaan valmentajien kesken
  • Suositussumma on minimisumma, halutessaan joukkueet voivat sopia valmentajien kanssa isommastakin korvauksesta
  • Erillissopimuksiin vaikuttavat: joukkueen taloudellinen tilanne ja maksukyky, valmentajan koulutustaso ja alasuuntautuneisuus, harjoituskertojen määrä, ikäluokka, joukkueen toiminnan tavoitteellisuus
  • Tavoitteenamme on muodostaa seurallemme vähintään 20 henkilön ikäluokkakohtaisia harjoitusryhmiä ja joukkueita – tämä tarkoittaa sitä, että ylläolevan asteikon mukaisesti korvauskäytäntö tuo harrastajille erittäin vähän lisäkuluja vuositasolla

Valmentajakorvauksista sekä valmentajasopimuksista

Huomioimme valmentajakorvauksissa tuloverolain 71§ perustuvan lainasäädännön yleishyödylliseltä yhteisöltä saaduista matka- ja päivärahakustannusten verottomasta enimmäismäärästä vuosittain. Jos valmentajakorvaus on isompi kuin matkakorvauksilla voidaan lain määräysten mukaisesti korvata tai todettuja matkoja valmentajalla ei ole, niin maksamme korvauksen verokortin kautta palkkiona. Seura ilmoittaa kaikki maksamansa verottomat tai verolliset korvaukset verottajalle normaalin verolain säädösten mukaisesti. Lisätietoa osoitteesta www.vero.fi tarkemmin vero.fi/syventavatveroohjeet.fi.

Valmennuksen osalta suositus on aina laatia vähintään suullinen sopimus, mutta suosittelemme kirjallisen valmentajasopimuksen tekemistä. Valmentajasopimuksessa määritellään valmentajan toimenkuva joukkueessa ja seurassa vastuualueineen ja velvoitteineen. Sopimuksessa suositellaan myös määriteltäväksi sopimuksen kesto sen raukeamiseen ja purkamiseen liittyvät seikat. Lisäksi on hyvä määritellä enimmäismäärä kausi-, kuukausi- tai kertakohtaisen kulukorvauksen osalta, sekä varusteista ja seuran tarjoamista koulutusmahdollisuuksista ja muista hyödykkeistä.

Valmentajasopimuspohja

Oheisen linkin kautta löytyy ladattava valmentajasopimus, jossa määritellään kaikki tarvittavat tiedot – sopimuksen kesto, arvo sekä korvauskäytänteet.

Team LKP valmentajasopimus

Team LKP ry:n virallinen matkalaskukaavake

Oheisen linkin kautta ladattavissa Team LKP ry:n virallinen matkalaskukaavake. Tällä kaavakkeella haetaan kaikki todettuja kuluja vastaan haettavat korvaukset. Matkalaskukaavakkeeseen on täytettävä kaikki tarvittavat tiedot ja se on hyväksytettävä joukkueen johtoryhmätoimihenkilön kautta ennen kuin korvaukset maksetaan korvauksia hakevalle henkilölle.

Team LKP kulukorvauskaavake


   
Lisää uutisia
Team LKP ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat