”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Jussi Ottavainen!
Julkaistu: 05.12.2019 00.00

”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Jussi Ottavainen!

Team LKP:ssä tärkein työ tehdään kentällä. ”Viikon valmentaja” –sarjassa esittelyssä Jussi Ottavainen.

Nimi: Jussi Ottavainen

Valmennettavat joukkueet: T08/09

Valmennuskokemus: Jussi on toiminut Team LKP:ssa valmentajana reilut kaksi vuotta. Jussia voitaneen kutsua LKP:n konkariosastoon kuuluvaksi, 43-vuotias ”ikinuori” on käynyt ensimmäiset Palloliiton valmennuskurssit vuonna 1992, ja tuoreimpina sertifikaatteina taskusta löytyy 2018 ja 2019 suoritetut FVS-kurssi sekä 8-11 –vuotiaiden valmentamiseen keskittyvä ikäluokkasertifiointi. Lisäksi tuoreimpana koulutuksena kuvalta syksyltä on suoritettuna Palloliiton ”jalkapallotekniikat” – teemakoulutus.

Omaa pelaajauraa on takana yli 30 vuotta, harrastus alkoi pikkunappulana Pohjanmaalla ja päättyi vuonna 2016 Vihtavuoren Pamauksessa. Kaikki sarjatasot ovat koluttu läpi kolmosdivarista puulaakifutikseen.

Jussi valmentajana: Jussi tuli mukaan Team LKP:n toimintaan aika perinteiseen tapaan - omien lasten futisharrastuksen kautta ja toimii tyttöjen T08/09 –joukkueen piinkovan valmennustrion yhtenä jäsenenä. Jussi suosii treeneissä pienpelejä ja pelinomaisia harjoitteita. Tekemisen harjoituskentällä pitää palvella pelaamista.

Jussin omat mietteet valmentamisesta: ”Mä haluan nähdä, että pelaajat kehittyvät treenien ja otteluiden kautta ja että me annetaan tytöille mahdollisuus kehittyä futareiksi, eikä pelkästään pelaajiksi. Harkoissa ja otteluissa välillä onnistutaan ja välillä epäonnistutaan – tärkeintä kuitenkin on, että yritetään tehdä asioita oikein!

Paras palkinto mulle on, kun treeneissä on viikko viikon perään iso ryhmä pelaajia paikalla ja tekemisessä on hyvä ja rento meininki. Tavoitteena on luoda niin mielenkiintoisia ja motivoivia treenejä, että tytöt eivät malttaisi odottaa seuraavia alkavaksi. Haluan myös tuoda joukkueeseen mahdollisimman paljon yhteishenkeä ja sosiaalista puolta korostavia juttuja. Meillä kesän treenit aloitetaan ennen treenivuoron alkamista pukukopista, jossa heitetään läppää kaikista mahdollisista asioista ja ollaan joukkueena yhdessä. Yhteisöllisyys on tosi tärkeä juttu – jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja vanhemmalla pitäisi olla vahva tunne, että mä kuulun Team LKP:hen ja että mä olen tärkeä osa mun joukkuetta!”

Tätä ihmiset eivät sinusta tiedä: Jussi on ehtinyt Keski-Suomessa asuessaan perustaa mm. JJK:n kannattajaryhmän Harjun Pojat ja nelosdivarissa pelaavan jalkapallojoukkueen, Harjun Potkun. Hän on myös perustajajäsen Keski-Suomen Jalkapalloilun Tuki ry:ssä sekä toimi JJK:n osakeyhtiön hallituksessa vuodet 2014-2017 vastaten palaajasopimuksista ja oli omalta osaltaan mukana JJK:n vuoden 2016 Veikkausliiganousussa!


Seuran uusimmat